KRUITBOSCH & DE WEERD

Home  l Over ons l Openingstijden  l Contact  l Route  l Downloads l Koopjeshoek l Sitemap  

 

Home

Automaterialen

Telecom

Nokia

Inbouw

Brandpreventie

Reparatie div.

Flextubo

 

 

Android Auto*

Android Auto is Googles besturingssysteem voor de infotainmentsystemen in auto’s. Je verbindt je Android Smartphone met de autoradio, waarna de Android Auto APP wordt getoond op het multimedia scherm van de auto. Vervolgens kun je met Google Maps navigeren, muziek luisteren met Spotify of Play Music en inkomende telefoontjes en sms’jes beantwoorden. Het systeem is met het grote touchscreen te bedienen en voor een groot deel met de stem. 
Android Auto is compatibel met Android-telefoons met Android 5.0 (Lollipop) of later.

Radio’s met Android Auto

Tegenwoordig heeft bijna elk gerenommeerd merk wel een toestel op de markt die geschikt is voor Android Auto. Hieronder zie je enkele van de merken die het besturingssysteem al hebben. Handig, want zo kunnen we op een betaalbare manier Android Auto in uw auto inbouwen.
Er zijn systemen die zowel Android Auto als Apple Carplay hebben.

Naast de carkit zijn dit de handigste functies van dit moment:

1. Navigeren met Maps of Waze

Eén van de belangrijkste functies van Android Auto is natuurlijk navigeren. Dit kan standaard met Google Maps, dat prima werkt, maar sinds kort ondersteunt ook navigatie-app Waze dit besturingssysteem voor auto’s. Met Waze is het onder meer mogelijk om controles op de weg aan te geven, of informatie te delen over files en ander oponthoud.

2. Spotify in de auto

Hoewel er andere manieren zijn om tijdens het rijden naar Spotify te luisteren, werkt dit in Android Auto verreweg het beste. De app is geoptimaliseerd en vereenvoudigd voor gebruik in de auto en biedt ondersteuning voor spraakcommando’s. Hierdoor kun je gemakkelijk je favoriete muziek luisteren door om een specifieke afspeellijst te vragen.

3. Automatisch reageren op berichten

Tijdens het rijden is het onhandig (en niet veilig) om op binnenkomende berichten te reageren. Daarom heeft Google een functie aan Android Auto toegevoegd waarmee het besturingssysteem automatisch op berichtjes reageert. In de instellingen kun je bijvoorbeeld aangeven dat er een reactie met bijvoorbeeld ‘Ik ben nu onderweg’ wordt verzonden als je een bericht binnenkrijgt.

4. Meer handige functies

Verder kan Android Auto allerlei handige informatie tonen, zoals het weer, je afspraken en de rijtijd naar een bestemming. Het besturingssysteem is zelfs in staat om je volgende bestemmingsadres te voorspellen, doordat het toegang heeft tot je agenda, e-mailaccount en contacten, en de informatie die daarin staat kan lezen en verwerken. Zo is het systeem bijvoorbeeld in staat om je te helpen herinneren aan een restaurantreservering of een andere afspraak uit je agenda.

Website Android Auto
Video met uitleg van Android Planet
Alle APP's die werken met Android Auto

* Vandaag de dag is de app nog steeds niet officieel in Nederland verkrijgbaar. Maar dat is geen probleem je kunt Android Auto eenvoudig installeren via APK Mirror .
Hier wordt uitgelegd hoe je apk-bestanden op je smartphone installeert

De afdeling INBOUW kunt u rechtstreeks bereiken met het doorkiesnummer 0570-661783
Mailen kan ook met
inbouw@kenw.nl

 

Start

Alcohol slot

Android Auto

Apple CarPlay

Startblok. kl.1

Alarm kl.3

Volgsyst. kl.4/5

Terugvind Syst.

Bearlock

Camera

Carkit

Carkit OEM

Carkit ombouw

Cruisecontrol

DAB+

Dodehoek

Fltsbescherming

Hoofdsteunen

iPhone interface

Multimedia

Navigatie Radio

PDC

Rit registratie
Fiscus

Speed limiter

Tachograaf

Track & Trace

Trekhaak

Voorverwarming

WIFI car-hotspot 

Foto/voorbeelden

 WvBP

Home  l Over ons l Openingstijden  l Contact  l Route  l Downloads l Koopjeshoek l Sitemap

copyright 2010 Kruitbosch & de Weerd