KRUITBOSCH & DE WEERD

Home  l Over ons l Openingstijden  l Contact  l Route  l Downloads l Koopjeshoek l Sitemap  

 

Home

Automaterialen

Telecom

Nokia

Inbouw

Brandpreventie

Reparatie div.

Flextubo

 

 

Apple CarPlay

CarPlay is in het kort Apples manier om je iPhone op een veilige en makkelijke manier naar de auto te brengen. Door je iPhone te koppelen aan het infotainmentsysteem en dashboards in je auto, wordt CarPlay automatisch geactiveerd. Het besturingssysteem werd in 2014 uitgebracht en komt geleidelijk voor steeds meer merken beschikbaar. CarPlay treedt in werking als de iPhone op het systeem wordt aangesloten, dat kan via Lightning of in sommige gevallen draadloos. De informatie die op de iPhone staat opgeslagen wordt vanzelf overgezet op CarPlay.

Op het touchscreen in de auto komen apps te staan, net zoals je deze ook op je iPhone en iPad ziet. De app-iconen zijn bewust groter gemaakt, zodat je ze gemakkelijk kunt aantikken en tegelijk je aandacht op de weg kunt houden. Ook kun je de apps volledig met stembediening besturen, waarvoor je bijvoorbeeld een knop gebruikt die in het stuur van je auto verwerkt is.

Siri speelt een belangrijke rol om de CarPlay spraakbediening op rolletjes te laten lopen. Op deze manier kun je inkomende berichten checken, telefoontjes beantwoorden en andere meldingen verwerken. Omdat Siri alles opleest, kan de bestuurder zijn of haar ogen op de weg houden.

Carplay op je bestaande beeldscherm in je auto.

Ook dat is in veel gevallen mogelijk. Door de snelle veranderingen en omdat er steeds nieuwe types bijkomen is het niet mogelijk om hier een up-to-date lijst bij te houden, vraag naar de mogelijkheden.

Op de foto hiernaast een BMW met iDrive NBT

Radio’s met CarPlay

Bijna elk merk heeft een toestel met CarPlay en het aanbod neemt snel toe. Hieronder zie je enkele van de merken die het besturingssysteem al hebben. Handig, want zo kunnen we op een relatief betaalbare manier CarPlay in uw auto inbouwen.
Er zijn systemen die zowel Android Auto als Apple Carplay hebben.

 

CarPlay-apps

Net zoals de apps op je iPhone kun je ook op CarPlay apps gebruiken. Het belangrijkst zijn daarbij Apples eigen programma’s, zoals Maps voor navigatie en de telefoon-app om handsfree te bellen. Ook sms’en kan via CarPlay en wil je iets luisteren, dan kun je gebruikmaken van Audioboeken, Podcasts of Apple Music. Naast Apple-apps worden ook apps van derden ondersteund, al zijn dat er nog niet veel. Luister-apps als Amazon Audible, Overcast en Spotify zijn al wel beschikbaar.

iPhone interface

Wilt u alleen maar de muziek van uw iPhone afspelen via de radio klik dan hier.

U heeft geen iPhone maar een Android toestel, klik dan hier.

 

De afdeling INBOUW kunt u rechtstreeks bereiken met het doorkiesnummer 0570-661783

Mailen kan ook met inbouw@kenw.nl

 

Start

Alcohol slot

Android Auto

Apple CarPlay

Startblok. kl.1

Alarm kl.3

Volgsyst. kl.4/5

Terugvind Syst.

Bearlock

Camera

Carkit

Carkit OEM

Carkit ombouw

Cruisecontrol

DAB+

Dodehoek

Fltsbescherming

Hoofdsteunen

iPhone interface

Multimedia

Navigatie Radio

PDC

Rit registratie
Fiscus

Speed limiter

Tachograaf

Track & Trace

Trekhaak

Voorverwarming

WIFI car-hotspot 

Foto/voorbeelden

 WvBP

Home  l Over ons l Openingstijden  l Contact  l Route  l Downloads l Koopjeshoek l Sitemap

copyright 2010 Kruitbosch & de Weerd