KRUITBOSCH & DE WEERD

Home  l Over ons l Openingstijden  l Contact  l Route  l Downloads l Koopjeshoek l Sitemap  

 

Home

Automaterialen

Telecom

Nokia

Inbouw

Brandpreventie

Reparatie div.

Flextubo

 

 

Auto alarm

Geef autodieven geen kans! Wij adviseren – COBRA en DEFA alarmsystemen –  dat is veiligheid zonder vals alarm. Jaarlijks worden er duizenden auto’s gestolen of wordt er ingebroken. De statistieken laten zien dat alarmsystemen een preventieve werking hebben tegen autocriminaliteit. Kruitbosch & de Weerd biedt u een hightech en uiterst betrouwbaar alarmsysteem dat is goedgekeurd in de klasse 2 en 3 en door ons SCM/VbV* gecertificeerd inbouwstation mag worden geďnstalleerd. Ook in de nieuwste elektrische en hybride auto's met digitale CAN-bus en key-less entry systemen werkt het alarm zonder storing.

Vanaf 1-1-2015 is een extra autorisatie verplicht op goedgekeurde systemen. Dit betekend dat het alarm niet uitgeschakeld mag worden met de originele afstandbediening en/of keyless entry. Ook moet er een extra startonderbreker gemonteerd worden. Ook als nu het signaal van de afstandbediening of keyless entry wordt gekopieerd en/of via de can-bus de auto door criminelen wordt gehackt of gemanipuleerd is uitschakelen van het alarm en starten zonder de 2e autorisatie niet mogelijk.
Door een DriverCard die u bij moet dragen kunt u gebruik blijven maken van uw eigen afstandbediening en keyless entry systeem zonder extra handelingen.

Enkele verzekeringsmaatschappijen geven een waardecoupon, voucher of kortingbonnen uit voor inbouw van een alarmsysteem. Hiermee kunt u ook bij ons terecht.

Voor de klasse 4 en 5 kunt u kijken op de pagina "Volgsysteem"

Heeft uw auto een alarminstallatie van drie jaar of ouder, dan dient deze installatie gekeurd te worden. Deze complete periodieke SCM/VbV keuring verrichten wij graag voor u. Na de keuring wordt de geldigheid van uw alarmcertificaat met een jaar verlengd. En voldoet u aan de eisen van uw diefstal en/of inbraakverzekering.

Ook voor een goedgekeurd mechanisch beveiligingsysteem bent u bij ons aan het juiste adres lees meer...  

*Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging / Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit

Kleine lettertjes:
Wij willen u erop attenderen dat het ontbreken van een VbV-SCM certificaat negatieve gevolgen kan hebben voor schade-uitkering na diefstal. Wanneer uw auto waar geen certificaat op is afgegeven is gestolen, maar uw verzekeraar vraagt hier wel om, dan is de kans groot dat de schade niet wordt uitbetaald. Hieronder een voorbeeld waaruit blijkt dat het fout kan gaan en zelfs kan leiden tot een geschil tussen klant en tussenpersoon.

Een BMW 3-series zonder VbV-SCM certificaat werd gestolen en met ruim €9.000,- aan schade teruggevonden. De verzekeraar weigert de schade uit te keren. Het voertuig beschikt namelijk niet over een Kiwa SCM goedgekeurd alarmsysteem met bijbehorend certificaat, zoals gevraagd in het clausuleblad bij de polis.

De klant had via een assurantietussenpersoon de desbetreffende verzekering afgesloten. De klant meent dat de tussenpersoon moet opdraaien voor de schade omdat deze hem niet zou hebben geďnformeerd over het vereiste beveiligingssysteem. De tussenpersoon stelt echter dat dit wel is gebeurd en wijst op een telefoonnotitie van een gesprek met de klant waarin het alarmsysteem naar voren zou zijn gekomen.

De vraag is vervolgens of de klant of de assurantietussenpersoon verantwoordelijk is voor het ontbreken van een certificaat en dus voor de schade. De geschillencommissie van klachteninstituut Kifid deed
 
uitspraak in deze zaak. De geschillencommissie stelt dat de consument het polis- en clausuleblad had moeten lezen. De assurantietussenpersoon had echter ook de consument moeten informeren over de clausule. De assurantietussenpersoon dient om deze reden 50% van de gestelde schade te voldoen aan de klant.

Steekwoorden: remote control, afstandbediening, autoalarm, BAS, Texalarm, MED, DEFA, Cobra, Clifford, beveiliging, alarmkit, voertuigspecifiek, radar, interieurbewaking, ultrasoon, startblokkering, CPV, centrale deurvergrendeling, comfort systeem, noodstroom sirene, raamsluit module, ultrasoon sensor, crash sensor,

inbouw@kenw.nl
0570-661783

 

Start

Alcohol slot

Android Auto

Apple CarPlay

Startblok. kl.1

Alarm kl.3

Volgsyst. kl.4/5

Terugvind Syst.

Bearlock

Camera

Carkit

Carkit OEM

Carkit ombouw

Cruisecontrol

DAB+

Dodehoek

Fltsbescherming

Hoofdsteunen

iPhone interface

Multimedia

Navigatie Radio

PDC

Rit registratie
Fiscus

Speed limiter

Tachograaf

Track & Trace

Trekhaak

Voorverwarming

WIFI car-hotspot 

Foto/voorbeelden

 WvBP

Home  l Over ons l Openingstijden  l Contact  l Route  l Downloads l Koopjeshoek l Sitemap

copyright 2010 Kruitbosch & de Weerd